Află în 5 ore tot ce ai nevoie să știi, ca să faci macarons pentru familia ta!

Înțelege logica fiecărui pas și fă macarons perfecți, fără să te stresezi că nu ies

Curs Macarons Intensiv (Online)

Cursuri online macarons Florentina Ghilencea Micul Patiser

Află în 5 ore tot ce ai nevoie să știi, ca să faci macarons pentru familia ta!

Înțelege logica fiecărui pas și fă macarons perfecți, fără să te stresezi că nu ies

Curs Macarons Intensiv (Online)

Cursuri online macarons Florentina Ghilencea Micul Patiser

De ce? De ce? De ce? Care e SECRETUL Macaronsilor PERFECȚI?

Ce făină de migdale să folosesc? Cât timp să bat bezeaua? Când să torn siropul? Cât timp trebuie făcut macaronage-ul? La câte grade se coc macaronsii? De ce ies goi? De ce se crapă? De ce nu fac picioruș? 

De ce nu-mi ies? Am schimbat atâtea rețete și nu vor să iasă și pace.

Care e SECRETUL?

De ce? De ce? De ce?

Ți-ai pus și tu măcar o dată întrebările astea?

Imaginează-ți cum ar fi să găsești toate răspunsurile, să ai toate informațiile într-un singur loc și să ai pe cine să întrebi atunci când nu înțelegi ceva.

macarons piramida

Ai pierdut prea mult timp făcând încercări? Nu știi  ce greșești?
Macaronsii sunt pentru tine o provocare?

Portret macarons

"Am încercat de prea multe ori, în curând renunț!"

Când vrei să faci macarons te gândești cu groază și teamă că nu o să iasă.

Ești descurajată.

Pentru că oricâte rețete ai încercat, nu ai reușit să faci macarons perfecți.

Dacă dintr-o tavă îți ies 5 frumoși e minune.

Ai început să crezi că ești tu de vină.

Ești demoralizată, dezamăgită. Și vrei să renunți.

Dar ceva nu te lasă.

Copiii tăi îți cer mereu și nu mai vrei să-i cumperi din magazin.

Sunt prea scumpi și conțin ingrediente pe care nu le poți pronunța.

Știu cum te simți.

Și sunt aici să-ți spun că poți și TU să faci macarons perfecți!

De câte încercări ai nevoie ca să ceri ajutor?

STOP: Am pierdut prea mult timp și bani ca să te las și pe tine să faci asta

Am fost și eu ca și tine.

Am învățat să fac macarons singură, încercând extrem de multe rețete și întrebându-mă: unde greșesc?

A fost nevoie de multe eșecuri, kilograme de ingrediente aruncate și bani cheltuiți pe ele până să ajung la rezultatele pe care le vezi în poze.

În ultimii 8 ani, macaronsii m-au făcut să trec prin toate stările posibile.

Ah, Doamne, i-am iubit și i-am urât!

Și când ziceam că gata, s-a terminat, nu mai fac, mi-a ajuns cu ei!

… și totuși…să încerc altă rețetă, sigur rețeta e de vină!

Până să-mi dau seama că nu e chiar așa, au trecut câțiva ani buni de încercări.

Unele mai reușite, altele nu.

Am făcut sute de teste, am schimbat ingrediente, am aruncat multe tăvi de macarons ratați.

Și da, într-un final au ieșit! Nu o dată, nu de două ori, ci de sute de ori

Micul Patiser
Curs Macarons perfecti Micul Patiser
Poza curs macarons

La sfârșitul anului 2017 mi-am îndeplinit visul și am deschis propriul laborator de cofetărie.

În cei 3 ani cât am avut laboratorul am reușit să fac peste 10 000 de macarons! 

Anul trecut am decis că vreau să împărtășesc toată experiența mea.

Ca să nu dureze și pentru tine ani până să ajungi să înveți.

Tot ce îți arăt sunt lucruri testate de mine.

Nu vorbesc din cărți. Îți povestesc fix ce-am trăit.

Pentru ca tu să înveți să faci macarons ca un profesionist, chiar la tine acasă.

Fără să mai pierzi timp și bani pe ingrediente aruncate.

Imaginează-ți cât timp ai scuti dacă ai avea pe cineva care să te îndrume cu răbdare și să-ți explice cum să faci macarons, fără frica de eșec, relaxată și cu încredere în tine.

Îți propun un curs intensiv, de 5 ore, în care înveți totul despre

MACARONS Perfecți!

macarons curs online
Cursul va avea loc online, pe Zoom, sâmbătă, pe 15 octombrie, între orele 10-16 (cu o pauză de prânz de o oră).
1
Am gândit structura cursului pe pași, astfel încât să pornești cu informații corecte de la început.

În prima parte a întâlnirii îți prezint toate detaliile care fac diferența dintre un macaron ratat și unul perfect.
2
macarons curs
Pornim de la ingrediente și ustensile, trecem prin toți pașii rețetei de cochilii, vorbim despre problemele care pot apărea și cum să le rezolvi și vorbim și despre cele mai bune umpluturi pentru macarons.
3
Ai video-uri explicative pentru fiecare pas în parte, dar cursul nu înseamnă doar informații și filmulețe!

Înseamnă interacțiune, comunicare, suport.

În a doua parte a întâlnirii live mă poți întreba orice, ca să înțelegi cât mai bine tot procesul și să știi ce ai de făcut când intri în bucătărie. La finalul cursului vei știi tot ce ai nevoie, ca să faci macarons, relaxată și cu încredere în tine!
4
Curs online macarons Florentina Ghilencea
Dacă nu poți participa live, ai acces la înregistrarea întâlnirii în grupul privat de Facebook, creat special pentru curs.
5
La finalul cursului primești o temă, ca să pui în practică imediat ceea ce ai învățat.

Tema o postezi în grupul nostru privat de curs și primești feedback direct de la mine.
6
macarons colorati
Grupul rămâne deschis și după încheierea cursului și ai acces nelimitat la toate materialele din curs (video și PDF).
7
Macarons curs online
Ca să primești feedback-ul meu și diploma de participare, ai timp o lună să pui în practică tot ce ai învățat și să îți faci tema.
8

Curs Macarons Intensiv (online)

(15 Octombrie 2022, orele 10-16)
lei597
lei 447
  • o întâlnire LIVE, pe Zoom, de aprox. 5 ore
  • 4 Module - Noțiuni de bază (vezi mai jos descrierea fiecărui Modul)
  • Materiale video cu teorie și practică
  • Rețeta de cochilii cu bezea italiană - teorie și video
  • Cum să împarți aluatul ca să faci macarons în două culori
  • 6 rețete de creme - teorie și video
  • Suportul meu pe un grup privat de Facebook
  • Acces nelimitat la materialele video
  • Acces nelimitat la înregistrarea întâlnirii LIVE
  • Feedback-ul meu și diplomă de participare, dacă îți faci tema în maxim o lună

Află ce spun cursanții de la Ediția 1

Află ce spun cursanții de la Ediția 2

Află ce spun cursanții de la Ediția 3

Află ce spun cursanții de la Ediția 4

Acest curs este pentru tine dacă:

Acest curs este pentru tine dacă:

Ai testat prea multe rețete

Ai încercat de prea multe ori să faci macarons și mereu dai vina pe rețetă, pentru că nu înțelegi ce greșești. Ai nevoie de cineva care să-ți explice cu răbdare toți pașii.

Nu ai mai făcut niciodată macarons

Ești înnebunită după gustul lor și vrei să înveți să-i faci singură.

În plus sunt prea scumpi și vrei să-i faci chiar tu, atunci când ai poftă.

Ai laborator și vrei să-ți extinzi gama de produse

Ai nevoie să înveți tehnica și să ai acces la rețete corecte, ca să oferi clienților macarons cu gust echilibrat, care să-i fidelizeze.

Nu găsești macarons buni

Copiii tăi sunt fani macarons, dar niciodată nu găsești macarons buni de cumpărat. Vrei să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert deosebit, dar greu de făcut.

Faci prăjituri, dar vrei să câștigi mai mult

Macaronsii sunt în trend.
Vrei să le oferi și tu clienților macarons făcuți din ingrediente bune, pentru care ei ar fi dispuși să plătească mai mult.

Vrei să înveți să faci macarons profesional

Faci macarons, dar uneori ies, uneori nu.

Vrei să înțelegi tehnica și să faci macarons la nivel profesional.

Despre mine

Florentina Ghilencea Micul Patiser
Sunt Florentina Ghilencea, sunt cofetar, antreprenor și ajut pasionații de prăjituri să facă macarons relaxați.

Cum am ajuns aici?

Pentru mine cofetăria a venit ca o pasiune, târziu ar zice unii, la momentul oportun, aș zice eu.

Ceea ce a început într-o joacă, testând rețete dintr-o carte de referință (Le Petit Larousse Pâtissier) a devenit o profesie.

Sunt cofetar din 2014, pentru că mi-am urmat pasiunea (după studii sunt inginer).

Faptul că eu am ajuns să fac macaronsii pe care-i vezi în pozele mele demonstrează că ORICINE poate învăța asta, dacă își dorește.

A fost nevoie de multe eșecuri, kilograme de ingrediente aruncate și bani cheltuiți pe ele până să ajung la rezultatele pe care le vezi în poze.

La începutul anului 2021 am decis să transmit mai departe tot ceea ce am învățat despre macarons.

Adică ce am testat pe propria piele, făcând sute de încercări și aruncând ingrediente scumpe.

După câteva cursuri susținute la Horeca School, mi-am dat seama că vreau să ajut mai mulți oameni decât cei care pot veni la un curs fizic, în București.

Așa că am creat un curs online, prin care îi ajut pe cei pasionați să facă macarons relaxați și cu încredere în ei.

Este un curs unic în România în acest format, în urma căruia cursanții chiar au rezultate.

Am avut până acum 7 ediții de curs online (plus un curs intensiv), la care au participat peste 190 de cursanți din România, Moldova, Austria, Franța, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie și chiar Australia.

Am lansat două volume cu rețete de creme pentru macarons, care s-au vândut în peste 1500 de exemplare.

Curs Macarons perfecti Micul Patiser
Curs Macarons perfecti Micul Patiser

Câteva etape importante:

Curs Macarons de bază
(Module 1-4)


4 Săptămâni

(27 Septembrie - 18 Octombrie 2022)
lei697
lei 597
  • Vreau să învăț să fac Macarons Perfecți!

Curs Macarons de bază + Macarons Personalizați și Torturi Macaron
(Module 1-6)

5 Săptămâni

(27 Septembrie - 25 Octombrie 2022)
lei997
lei 797
  • Vreau să învăț să fac Macarons Perfecți, Macarons Personalizați și Torturi Macaron!

Beneficiază de ofertă până joi, 13 octombrie, ora 23:59!

00
Zile
:
00
Ore
:
00
Minute
:
00
Secunde

Testimoniale

Ce se schimbă în viața ta dacă participi la curs?

Ești relaxată și ai încredere în tine atunci când faci macarons!

Ca să ieși câștigătoare în “lupta” cu macaronsii, ai nevoie de o metodă testată și de pași clari pentru a avea rezultate

Vrei să câștigi și tu “lupta”? 

Uite câteva motive pentru care merită să te înscrii la curs:

Macarons decorati de Paste
Macarons curs online

Cuprinsul cursului

Ce vei învăța în cursul intensiv, ca să ajungi să faci relaxată MACARONS PERFECȚI

[Dă click pe fiecare modul pentru a vedea cuprinsul]

Facem cunoștință și începi să te familiarizezi cu termenii uzuali. Discutăm despre ingrediente și importanța fiecăruia în produsul final și afli care sunt ustensilele care te ajută să obții macarons perfecți.

1.1 Introducere

  •       bun venit
  •       povestea mea: cum am devenit cofetar și de ce am ales sa mă specializez pe macarons
  •       ce este un macaron?
  •       cum arată un macaron perfect?

1.2 Ce trebuie să știi înainte să începi să faci macarons

  •       20 lucruri pe care e bine să le știi înainte să faci macarons
  •       termeni uzuali

1.3 Ingrediente cochilii

  •     primești recomandările mele și site-uri-le de unde le poți cumpăra

1.4 Ingrediente creme

  •       primești recomandările mele și site-uri-le de unde le poți cumpăra

1.5 Ustensile

  •       primești recomandările mele și site-uri-le de unde le poți cumpăra

Vorbim despre cele 3 tipuri de macarons și de ce am ales varianta cu bezea italiană. Afli detalii importante despre bezeaua italiană și cum să-ți dai seama de fiecare dată când e bătută destul.

Vorbim despre macaronage și care e momentul când consistența aluatului este perfectă. Afli totul despre suprafețele de copt, înveți cum să poșezi macarons ca să iasă perfect rotunzi și cum să-i coci.

2.1 Tipuri de bezea

  •       franțuzească
  •       elvețiană
  •       italiană
  •       de ce am ales bezeaua italiană pentru macarons / avantaje

2.2 Prezentare rețetă de macarons cu bezea italiană (pașii)

2.3 Tant pour tant (TPT)

2.4 Sirop de zahăr

2.5 Bezea – temperatura ideală și viteza de mixare

  •       cum să te sincronizezi astfel încât să ai bezeaua bătută corect atunci când adaugi siropul
  •       cum știi care e momentul perfect pentru a turna siropul
  •       cum știi când e gata bezeaua

2.6 Macaronage

  •       cele două etape principale
  •       când adaugi colorantul (4 variante)
  •       care e consistența corectă a aluatului
  •       cum să-ți dai seama dacă ai amestecat prea mult

2.7 Tehnica poșare

  •       suprafața de copt ideală
  •       importanța tăvilor
  •       șablon
  •       etape importante (turnarea în pos, cum pastrăm poșul izolat, cum poșam)
  •       de ce e importantă miscarea de rotație și cum să-ți iasă

2.8 Atenție la anumite etape din proces (sirop, bezea)

  •       consistenta albușului bătut înainte de a adauga siropul
  •       de ce e bine sa nu bați prea mult bezeaua
  •       temperatura ideală a siropului
  •       cum torni siropul astfel încât să se încorporeze corect în albuș

2.9 Coacerea

  •       cum să găsești temperatura ideală pentru cuptorul tău
  •       coacerea cu ventilatie sau fără
  •       coacerea a doua tavi simultan
  •       de ce e important suportul pe care coacem (hârtie de copt, folie de silicon – mai multe tipuri, folie de teflon)
  •       cum verifici că macaronsii sunt copți

Discutăm despre toate problemele care pot apărea la cochilii și cum să le rezolvăm.

Îți răspund la toate întrebările, ca să fiu sigură că stăpânești toți pașii, astfel încât să poți face singură macarons PERFECȚI.

Afli cum să împarți aluatul, ca să faci macarons în două culori.

3.1 Greșeli pe care le poți face la fiecare pas și cum să le eviți

  •     alegerea ingredientelor (făina de migdale, zahărul pudră)
  •     mixarea TPT
  •     sirop și bezea
  •     macaronage
  •     coacere

3.2 Cum să rezolvi cele mai întâlnite probleme – diagrama ușor de urmărit

3.3 Macarons în 2 culori

  •    cum să faci două culori din aceeași compoziție

Afli tot ce trebuie să știi despre cea mai bună umplutură pentru macarons – ganache-ul.

Primești 6 rețete de ganache și înveți cum să obții și alte arome.

Înveți și cum să păstrezi macaronsii, astfel încât să te bucuri cât mai mult de aromele lor.

4.1 Detalii despre ganache

  •       ganache – ingrediente principale și variațiuni

4.2 Rețete ganache (6 rețete diferite)

  •       recomandări ciocolată      
  •       cum topești ciocolata
  •       modalitatea de lucru
  •       cum obții corect un ganache
  •       variațiuni (cum poți obține alte arome)
  •        6 rețete de ganache (zmeură, ciocolată, fistic, caramel sărat, fructul pasiunii, cheesecake)

4.3 Cum umplem macaronsii 

  •       tehnică poșare
  •       ustensile
  •       cantitatea ideală de ganache pe macaron
  •       care e consistența perfectă pentru a fi poșat

4.4 Conservare frigider

  •       despre maturare – când degustăm macaronsii
  •       cum se păstrează la frigider (termen valabilitate, condiții păstrare)

4.5 Conservare congelator

  •       cum se păstrează la congelator (termen valabilitate, condiții păstrare)
  •       când e bine să îi congelezi
  •       cum se decongelează
  •       ce umpluturi se pot congela

Primești și 4 BONUSURI valoroase

Curs Macarons perfecti Micul Patiser
1 - Suport de curs PDF cu toate rețetele

Primești toate rețetele în format PDF, ca să le poți printa și să-ți faci propriul dosar de rețete. Așa verifici repede informațiile de care ai nevoie, ca să scutești timp prețios.

Macarons ursuleti
2 - Rețeta de cochilii - Macarons cu cacao

Primești rețeta mea de cochilii macarons cu cacao, ca să-ți poți extinde sortimentele și să creezi combinații noi de gust.

bonus reteta biscuiti cu galbenusuri
3 - Rețetă biscuiți

La câți macarons vei face, o să rămâi cu foarte multe gălbenușuri.
Așa că primești de la mine o rețetă de biscuiți, ca să folosești gălbenușurile rămase.

Calculator retete
4 - Calculator în Excel pentru diferite cantități

Primești un fișier în Excel, foarte simplu de folosit. Calculatorul te ajută să calculezi ingredientele pentru numărul de macarons de care ai nevoie.

Curs online macarons Florentina Ghilencea

Beneficiază de ofertă până joi, 13 octombrie, ora 23:59!

00
Zile
:
00
Ore
:
00
Minute
:
00
Secunde

Ce pierzi dacă nu te înscrii la curs

  • Vei avea emoții și te vei stresa atunci când copiii tăi îți vor cere sa le faci macarons
  • Vei sta în continuare lipită de geamul cuptorului, sperând să iasă
  • Te vei lupta în continuare cu fiecare pas pe care nu îl înțelegi
  • Nu vei înțelege unde greșești și vei repeta greșelile
  • Vei cheltui bani pe ingrediente, testând o infinitate de rețete, neștiind care este cea care funcționează
  • Vei rămâne cu regretul că ai fi putut să înveți să faci macarons mult mai repede
  • Vei căuta în continuare rețeta perfectă, fără să afli tehnicile potrivite și metoda de lucru testată deja de sute de ori
  • Vei pierde timp punând o mulțime de întrebări pe grupuri și neștiind dacă primești sfaturi bune sau nu
  • Îți vei pierde curajul să mai încerci
  • Vei pierde ocazia de a învăța să faci unul dintre cele mai apreciate deserturi
Portret macarons

Bucură-te de pasiunea ta, fără să-ți pierzi încrederea că vei reuși!

Testimoniale

Hai sa recapitulăm ce anume primești

5 ore LIVE
Participi la o întâlnire LIVE, online, de aproximativ 5h, în care discutăm absolut tot ce trebuie să știi despre macarons, îți răspund la fiecare întrebare, ca să-ți fie cât mai clar tot ce ai de făcut.
1
Înregistrarea întâlnirii
Ai acces la înregistrarea întâlnirii în grupul nostru privat de Facebook, dacă nu poți participa live. Înregistrarea te ajută să vezi ce s-a discutat, ce au întrebat colegii sau să recapitulezi detalii importante.
2
Grup privat
Faci parte dintr-un grup privat de Facebook, în care ai acces la materiale scrise și video, pui întrebări și primești feedback personalizat din partea mea, la temă.
3
Pui în practică
Primești o temă prin care pui în practică ceea ce înveți. Asta ca să înțelegi și să stăpânești fiecare etapă din realizarea macaronsilor și să ajungi să ai rezultate concrete.
4
Feedback personalizat
După ce postezi tema pe grup, îți dau feedback personalizat, ca tu să înțelegi ce ai făcut bine și dacă e nevoie să schimbi ceva în modul de lucru data viitoare.
5
Cochilii cu mai puțin zahăr și 6 creme
Primești o rețetă de cochilii fără uscare și cu mai puțin zahăr, din care vei face macarons cu textura perfectă. Înțelegi logica fiecărui pas, astfel încât să poți face apoi orice rețetă vrei. Primești intrucțiuni video pentru rețeta de cochilii și pentru 6 creme.
6
4 Bonusuri
Primești 4 bonusuri valoroase (suport PDF cu rețetele, rețeta de cochilii cu cacao, calculator in Excel, rețeta de biscuiți).
7
Acces nelimitat
Grupul rămâne deschis și după încheierea cursului. Ai acces nelimitat la înregistrări și la materialele video, ca să le poți revedea oricând ai nevoie.
8

Beneficiază de ofertă până joi, 13 octombrie, ora 23:59!

00
Zile
:
00
Ore
:
00
Minute
:
00
Secunde

Contact

© 2022 Micul Patiser. All rights reserved.