Skip to content
Florentina Ghilencea Micul Patiser Cursuri online macarons

Sunt Florentina Ghilencea, Pastry-Chef și Instructor Macarons.

Am 9 ani experiență în domeniu, din care 3 i-am petrecut în propriul laborator de cofetărie și 2 transmițând mai departe ce am învățat despre macarons.

Pasiunea pentru macarons și experiența din ultimii ani, m-au condus să creez programul de 6 săptămâni, Călătoria către Macarons Perfecți.

Este un program pentru toți pasionații de prăjituri, care vor să facă macarons ca un profesionist.

În acest program îți ofer explicații clare și suport personalizat în procesul de învățare, astfel încât să ai încredere că vei reuși, indiferent de experiența în cofetărie.

Este un program unic, prin care au trecut deja peste 200 de pasionați și care îmbină explicațiile teoretice cu cele practice, dar și comunicarea directă, ca să înțelegi cât mai bine tot procesul și să-ți fie ușor să pui în practică.

Mai mult, este singurul program din care înveți cum să faci Torturi Macaron.

Atunci când am început să fac macarons, în 2014, nu știam prea multe despre ei.

După ce am încercat diverse rețete simple din cartea Larousse Pâtissier, primită cadou de la soțul meu, m-am “împiedicat” de o rețetă de macarons.  

Am crezut că o rețetă cu doar 4 ingrediente nu poate să-mi pună mari probleme. 

Și cât de mult am greșit!

Macaronsii au ajuns să fie o obsesie.

Am început să experimentez multe rețete, întrebându-mă de fiecare dată: oare unde greșesc

A fost nevoie de multe eșecuri, kilograme de ingrediente aruncate și bani cheltuiți pe ele până să ajung la rezultatele pe care le vezi în poze.

Curs online macarons Florentina Ghilencea
Curs Macarons perfecti Micul Patiser
Curs Macarons perfecti Micul Patiser

La începutul anului 2021 am decis să transmit mai departe tot ceea ce am învățat despre macarons.

Am susținut câteva cursuri la Horeca School și mi-am dat seama că vreau să ajut mai mulți pasionați de macarons, decât cei care pot veni la un curs fizic, în București.

Așa că am creat programul online Călătoria către Macarons Perfecți. prin care ajut pasionații de prăjituri să facă macarons ca un profesionist, indiferent de experiența în cofetărie. 

Am avut până acum 9 ediții, la care au participat peste 200 de cursanți din România, Moldova, Austria, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie și chiar Australia.

În decembrie 2021 am lansat e-book-ul 18 Rețete de creme pentru Macarons Perfecți, care s-a vândut în peste 1000 de exemplare.

În mai 2022 am lansat volumul 2, 15 Rețete de creme pentru Macarons Perfecți, care s-a vândut în peste 500 de exemplare.

Câteva etape importante din cariera mea:

curs macarons pictati
Tort macaron Micul Patiser