Skip to content
Florentina Ghilencea Micul Patiser Curs macarons

Sunt Florentina Ghilencea, Pastry-Chef și Instructor Macarons.

Ghidez femeile pasionate de cofetărie să obțină mai multă încredere în ele, depășind provocarea supremă numită MACARONS!

Pentru că după ce stăpânești cel mai greu desert, Macarons, poți face ORICE îți propui!

Din cei zece ani de experiență în domeniu, trei ani i-am petrecut în propriul laborator de cofetărie și încă trei transmițând mai departe ce am învățat despre macarons.

Cel mai mult îmi place când cursantele mele își depășesc limitele și spun ”Nu-mi vine să cred că eu i-am făcut!

Am început să fac macarons neștiind ce mă așteaptă, în urmă cu 10 ani (în 2014).

Găsisem o rețetă simplă (așa credeam eu) din cartea Petit Larousse Pâtissier, pe care o primisem cadou de la soțul meu.

Primii mei macarons erau tari de-ți rupeai dinții în ei.

Nu exagerez.

Dar rezultatele nu au venit peste noapte.

După 4 ani în care am tot experimentat rețete, metode și am aruncat la gunoi foaaarte multe kilograme de făină de migdale, am ajuns să fac #macaronsperfecti.

Apoi, mi-am deschis propriul laborator de cofetărie și timp de trei ani, am creat rețete unice pentru macarons, foarte apreciate de clienții mei.

micul patiser cu macarons
Curs Macarons perfecti Micul Patiser
Curs Macarons perfecti Micul Patiser

La începutul anului 2021 am decis să transmit mai departe tot ceea ce am învățat despre macarons, astfel încât toți cei pasionați să ajungă mult mai repede la Macarons Perfecți.

Am susținut câteva cursuri la Horeca School și mi-am dat seama că vreau să ajut mai mulți pasionați de macarons, decât cei care pot veni la un curs fizic, în București.

Așa că am creat programul online Macarons Perfecți în 6 săptămâni. prin care ajut femeile pasionate de cofetărie să capete mai multă încredere în ele, depășind provocarea supremă numită MACARONS.

În programele mele au participat peste 350 de cursanți din România, Moldova, Austria, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie și chiar Australia.

În decembrie 2021 am lansat e-book-ul 18 Rețete de creme pentru Macarons Perfecți, care a ajuns la peste 1300 de pasionați.

În mai 2022 am lansat volumul 2, 15 Rețete de creme pentru Macarons Perfecți, care a ajuns la peste 1200 de pasionați de macarons.

Dacă ai deja o afacere și vrei să oferi clienților tăi macarons perfecți sau dacă vrei să începi o afacere cu macarons, programul Macarons Perfecți în 6 săptămâni te va ajuta să vinzi macarons cu încredere și profit.

Și ca să mă asigur că se va întâmpla fix așa, îți ofer suport direct și feedback personalizat în procesul de învățare, astfel încât să ai încredere că vei reuși.

Este un program unic în România, prin care au trecut deja peste 250 de pasionați și care îmbină explicațiile teoretice cu cele practice, dar și comunicarea directă, ca să înțelegi cât mai bine tot procesul și să-ți fie ușor să pui în practică.

Nu este doar un curs în care te uiți la niște video-uri, ci primești răspunsuri rapide la orice întrebare și ai suportul meu, pe toată perioada acestei călătorii.

Asta ca să poți face cu încredere pașii corecți, să mergi mai departe fără să te blochezi și să obții macarons perfecți de fiecare dată.

Mai mult, este singurul curs din care înveți cum să faci Macarons Personalizați și Torturi Macaron.

curs macarons online micul patiser florentina ghilencea
curs online macarons Micul Patiser Florentina Ghilencea
curs macarons online Florentina Ghilencea Micul Patiser

În noiembrie 2023 am lansat cursul Primii mei Macarons, în care am pus toate informațiile esențiale, de care ai nevoie la început de drum.

Cursul Primii mei Macarons te ajută să faci cu încredere primii tăi macarons.

Are la bază tot METODA mea de a explica fiecare pas.

Pentru că reușita pleacă de la a înțelege ce faci acolo, când intri în bucătărie, și de ce.

Dacă ești pasionată de macarons și ești hotărâtă și motivată să reușești să faci macarons repede (nu peste 1 an, 2 sau 3) ai nevoie să nu mai pierzi timp căutând o informație pe net și sperând că data viitoare o să-ți iasă.

Urmând cursul Primii mei Macarons am încredere că o să treci de la:

”Nu am curaj să-i fac!”
la
„Nu-mi vine să cred că eu i-am făcut!”

Pe scurt, câteva etape din cariera mea:

curs macarons pictati
Tort macaron Micul Patiser

De ce am hotărât să țin cursuri de macarons? Ce mă motivează?

Deși de multe ori îmi e greu să vorbesc despre mine, am acceptat cu bucurie și entuziasm invitația lui Alice Nicolae la podcastul ei, Minunile din Țara lui Alice.

Las aici povestea mea, pe scurt, într-un video filmat la Chocolate Saga Festival, în mai 2023.

Îmi doresc să te inspire să-ți urmezi pasiunea, indiferent câte obstacole întâlnești.

@miculpatiser Acum 9 ani, în luna mai, începeam cursul de cofetar-patiser, acolo unde am descoperit ce înseamnă cu adevărat cofetăria. Acum 2 ani, tot in luna mai, începeam un alt curs, care m-a ajutat să creez programul meu online, Călătoria către Macarons Perfecți. Sunt recunoscătoare oamenilor pe care i-am întâlnit şi care au contribuit la dezvoltarea mea ca om şi ca profesionist. Las aici povestea mea, care sper să te inspire să-ți urmezi pasiunea. Luna mai este pentru noi începuturi şi anul ăsta, dar despre asta vorbim altă dată. 🥰 #miculpatiser #macaronsperfecti #cursmacarons ♬ original sound - Florentina Ghilencea