Skip to content

Despre mine

Florentina Ghilencea Micul Patiser

Eu sunt Florentina Ghilencea și din 2013 sunt Micul Patiser.

Ajut pasionații de prăjituri să facă macarons relaxați și cu încredere în ei.

Studiile și job-urile mele nu au avut niciodată legătură cu cofetăria.

Faptul că eu am ajuns la un anumit nivel doar prin exercițiu, citind și învățând constant, demonstrează deja că ORICINE poate face asta.

Atunci când am început să fac macarons, nu știam prea multe despre ei.

După ce am încercat diverse rețete simple din cartea Larousse Pâtissier, primită cadou de la soțul meu, m-am “împiedicat” de o rețetă de macarons.  

Am crezut că o rețetă cu doar 4 ingrediente nu poate să-mi pună mari probleme. 

Și cât de mult am greșit!

Asta se întâmpla acum 8 ani.

În același an, fiind într-o pauză de job-uri, am decis să-mi duc pasiunea mai departe și m-am înscris la un curs de cofetar-patiser

Macaronsii au ajuns să fie o obsesie.

Am început să experimentez multe rețete, întrebându-mă de fiecare dată: oare unde greșesc

A fost nevoie de multe eșecuri, kilograme de ingrediente aruncate și bani cheltuiți pe ele până să ajung la rezultatele pe care le vezi în poze.

Florentina Ghilencea Micul Patiser
Curs Macarons perfecti Micul Patiser
Curs Macarons perfecti Micul Patiser

La sfârșitul anului 2017 mi-am deschis propriul laborator de cofetărie.

Sunt fericită ca am participat la atâtea evenimente și că am contribuit la bucuria celor care au ales Micul Patiser pentru partea dulce a evenimentului lor!

Clienții mi-au spus că macaronsii mei se pot compara, fără nici o urmă de dubiu, cu cei din Franța!

Deși am făcut câteva cursuri, care cu siguranță m-au ajutat să evoluez, am învățat mult și singură.

Și mi-am dat seama cât de important este să ai pe cineva care să te îndrume.

Așa că, de la începutul anului 2021, am început să țin cursuri și să transmit și altora bucuria de a face macarons și tot ceea ce am învățat în cei 8 ani!

Câteva etape importante:

curs macarons pictati
Tort macaron Micul Patiser