Skip to content
Curs online macarons Florentina Ghilencea

Bun venit pasionaților de macarons!

Dacă ești pentru prima dată aici și încă nu mă cunoști, îți urez bun venit pe blogul unde scriu despre prăjiturile mele preferate – Macarons!

Sunt Florentina Ghilencea, Pastry-Chef și Instructor Macarons.

Am 9 ani experiență în domeniu, din care 3 i-am petrecut în propriul laborator de cofetărie și 2 transmițând mai departe ce am învățat despre macarons.

Cum am ajuns aici?

Pentru mine cofetăria a venit ca o pasiune, târziu ar zice unii, la momentul oportun, aș zice eu.

Ceea ce a început într-o joacă, testând rețete dintr-o carte de referință (Le Petit Larousse Pâtissier) a devenit o profesie.

Sunt cofetar din 2014, pentru că mi-am urmat pasiunea (după studii sunt inginer 🙃).

Am avut laboratorul meu de cofetărie timp de 3 ani (Micul Patiser).

Timp în care am îndulcit multe evenimente și foarte multe aniversări.

Dar știi cum se spune, ce nu te doboară te face mai puternic.

Sau când o ușă se închide, se deschid altele.

Cam așa a fost și la mine.

După ce am închis laboratorul, am realizat că pot transmite și altora, care sunt la început de drum, ceea ce am învățat în cei 8 ani de experimentat în cofetărie.

La începutul anului 2021 am decis să transmit mai departe tot ceea ce am învățat despre macarons.

Am susținut câteva cursuri la Horeca School și mi-am dat seama că vreau să ajut mai mulți pasionați de macarons, decât cei care pot veni la un curs fizic, în București.

Așa că am creat programul online Macarons Perfecți în 6 săptămâni, prin care ajut pasionații de prăjituri să facă macarons ca un profesionist, indiferent de experiența în cofetărie. 

De ce macarons?

✨ Pentru că au fost un produs de referință (și o obsesie) de când am descoperit prima rețetă.

✨ Pentru că e un produs foarte bun (dacă e făcut cum trebuie) și extrem de versatil.

✨ Pentru că poți crea în jurul lui povești și amintiri, cu gust special.

✨ Pentru că poți câștiga bani, făcând ce-ți place.

Cum te pot ajuta să faci macarons?

1. Am scris un articol complet, din care înveți care sunt primii pași către macarons perfecți:

  • ce este un macaron
  • care sunt termenii uzuali
  • recomandări de ingrediente pentru macarons
  • ustensilele necesare
  • pașii rețetei de cochilii

2. Dacă ai nevoie de suport și încă nu ai curaj să pornești singură la drum, te aștept în programul Macarons Perfecți în 6 săptămâni.

Alături de mine, înveți să faci macarons ca un profesionist, cu explicații clare și suport personalizat în procesul de învățare, indiferent de experiența ta în cofetărie!

Fără timp pierdut în zadar și fără bani aruncați pe ingrediente scumpe.

3. Dacă vrei să pornești singură în călătoria către Macarons Perfecți, ai la dispoziție cursul înregistrat Primii mei Macarons.

Ai acces la explicații clare și complete, oricând ai nevoie, ca să pornești la drum și să reușești să faci cu încredere primii tăi macarons!

Ai acces în platforma de curs imediat ce te înscrii.

Pe blog o să scriu articole despre macarons, o să afli tips & tricks, detalii despre ingrediente și ustensile, despre coloranți și multe altele.

Mulțumesc că ești aici! 🧡

Distribuie:

Alte articole