Skip to content
probleme la macarons

Mie nu-mi ies macaronsii! Oare ce-am greșit?

Văd tot mai des postări în grupul de Facebook, de genul:

Nu știu ce-am greșit, spuneți-mi voi!

Am urmat instrucțiunile și totuși nu-mi ies macaronsii!

Oare care e problema? Cred că renunț!

Nu e nimic greșit să întrebi.

Doar punând întrebări poți să evoluezi.

Poate ai vrut să incerci să faci macarons de curiozitate, iar apoi ți-ai dat seama că nu e așa simplu precum pare.

Și cu cât încerci mai mult, cu atât devine frustrant.

Ce-ți propun să faci?

Aș vrea doar să te gândești la o abordare puțin diferită, atunci când ceva nu iese.

Detașează-te!

De cele mai multe ori, avem tendința să criticăm mai mult munca altcuiva și să ne atașăm de a noastră.

Așa că:

Uită-te la macarons ca și cum i-ar fi făcut altcineva.

Și îți garantez că nu o să mai spui: Am urmat instrucțiunile perfect și totuși nu au ieșit!

Cele două motive pentru care nu ai rezultate constante

Există două motive pentru care uneori îți ies cochiliile de macarons, alteori nu:

  1. Ai schimbat ceva (de exemplu ingrediente, colorant, temperatură de coacere)
  2. Nu ai înțeles încă toți pașii

Oricare ar fi motivele, e bine să începi să le analizezi pe rând.

Mai întâi te gândești dacă ai schimbat ceva.

Apoi, iei fiecare pas în parte și răspunzi la întrebările de mai jos:

  • Am folosit ingredientele potrivite? Făina e uscată, fină?
  • Am fiert corect siropul? – valabil dacă folosești metoda italiană, normal.
  • Termometrul meu funcționează corect?
  • Am bătut corect bezeaua? S-a încorporat complet siropul? Am batut-o prea mult, prea puțin?
  • Am amestecat bine ingredientele la macaronage? Am amestecat prea mult, prea puțin? Cu mișcări bruște sau delicate?
  • Știu exact temperatura din interiorul cuptorului? Am termometru de cuptor?
  • Am făcut mai multe teste, la temperaturi diferite?
  • Am încercat să poziționez diferit tăvile?

Pare o analiză complicată, dar te va ajuta să înțelegi mai bine cum ai lucrat și ce să faci mai bine data viitoare.

Este abordarea pe care o am și în cursul Primii mei Macarons.

Îți dau explicații clare despre cum e bine să lucrezi fiecare pas în parte, ca mai întâi să-l înțelegi, și apoi să poți pune în practică mai ușor.

Spor la macarons!

Distribuie:

Alte articole