Dacă ai urmărit postările mele pe Facebook sau Story-urile pe Instagram, probabil ai văzut că am creat o nouă combinație de ingrediente pentru cochiliile de macarons.
Am obținut cochilii de macarons gri folosind … susan negru. 😍
Cum am ajuns la susanul negru?
Am gustat, la un moment dat, niște cookies cu susan negru, extraordinar de buni și extrem de aromați.
Instant mi-a apărut ideea să-l folosesc la macarons.
Asta se întâmpla cu câteva luni în urmă, când mi-am și cumpărat punga cu susan.
Și momentul a fost amânat … și amânat … și amânat…
Mai fac și eu așa, nu ești singura 😌
Până săptămâna trecută, când am făcut ordine în dulap și am găsit punga de susan negru.
Am zis că nu mai rezist până nu încerc combinația, așa că mi-am notat rețeta și mi-am imaginat proporția ideală dintre susan și făina de migdale.
Și … acum pot să-ți confirm:
Cochiliile au o aromă intensă, un gust care te duce direct în copilărie și un miros demențial!
Am decis să le umplu cu un Ganache Cheesecake.
Dar pe lângă rețeta clasică de ganache, cu ciocolată albă, am făcut și un Ganache Cheesecake, folosind ciocolata cu lapte, ca să văd care-mi place mai mult.
Ca să fie și mai intens gustul de susan, am făcut și câteva “icre” de susan negru.
Și pentru că mi-a plăcut așa de mult combinația, am decis că …