Skip to content
curs macarons online micul patiser florentina ghilencea

Despre perfecționism și Macarons Perfecți

Știu că mulți se feresc de perfecționism în ultimul timp, dar azi vreau să-ți ofer o nouă perspectivă și să-ți demonstrez că a vrea să ajungi la #macaronsperfecti nu-i neapărat ceva rău ☺️

Am creat hashtag-ul #macaronsperfecti acum 2 ani, atunci când am lansat minicursul meu gratuit.

Pentru că mi-am dorit ca toți cei care folosesc rețeta mea să posteze că AU REUȘIT.

Nu că rețeta mea ar fi perfectă, ci mai ales am vrut să fie o dovadă că informațiile complete și perseverența te duc către rezultate din ce în ce mai bune.

De atunci, hashtag-ul a fost preluat și folosit de mulți utilizatori, pe toate canalele Social Media (nu neapărat doar de cei care au folosit informațiile din minicursul meu).

Și culmea e că hashtag-ul #macaronsperfecti a ajuns la 1,2 milioane de vizionări pe TikTok. 😱

Ce nebunie!

Așa că, uite perspectiva mea.

5 motive pentru care e bine să fii perfecționistă

1. Să fii mai bună decât ai fost ieri

Până la urmă, de ce exersezi?

Să faci macarons și să-ți iasă mai bine ca ieri.

Dar, atenție: mereu să te compari cu tine, nu cu ce fac alții!

Și cred că asta e (sau ar fi bine să fie) motivația principală care să te împingă să evoluezi.

Altfel, dacă nu-ți dorești să evoluezi … nici macaronsii tăi n-o să arate mai bine sau n-o să fie mai gustoși mâine, nu-i așa?

2. Să-ți depășești limitele

Sigur ai văzut o mulțime de comentarii sau de postări prin grupuri și ai simțit că e prea complicat să faci macarons.

Că nu e de tine.

Ți-ai spus că e mai sigur să faci alte prăjituri, să nu arunci la gunoi ingrediente scumpe, în caz că nu-ți ies.

Una dintre cursantele mele mi-a mărturisit că știa să facă doar clătite, atunci când s-a înscris la curs.

Dar își dorea foarte mult să le facă un desert deosebit copiilor ei.

Și ce crezi? A reușit să le facă macarons!

Asta înseamnă dorința de a-ți depăși limitele pe care CREZI că le ai!

3. Să încerci lucruri noi

Știi care e partea cea mai frumoasă, atunci când ești pasionată de cofetărie?

Că mereu poți încerca ceva nou și ai șansa să fii uimită și mândră că ți-a ieșit!

Și dacă vorbim de macarons, chiar e un motiv de mândrie atunci când ies!

Îți vine să deschizi geamul și să strigi în gura mare: „Daaa, mi-au ieșit macaronsii!!!”

Multe din cursantele mele au avut frica de a încerca să facă macarons.

Din fericire au îndrăznit să meargă mai departe, și-au depășit frica și acum fac #macaronsperfecti pentru familiile sau chiar pentru clienții lor!

4. Să-ți descoperi talentele

5. Să-ți dai voie să experimentezi

Pentru că mi-am dat voie să ies din zona mea de confort și să experimentez diverse hobby-uri, am fost deseori „lăudată” cu expresii de genul:

„Vai, dar câte mai știi să faci?”
„Dar tu chiar le știi pe toate?”
„Dar ce nu știi tu să faci?”

De fapt … e important să fii deschis și să ieși din zona de confort.

Să faci prăjituri … nu-i o activitate pentru toată lumea, asta-i clar.

Ai nevoie de multă răbdare, mai ales dacă vorbim de macarons.

Dar până când nu încerci, n-o să știi că ți se potrivește sau că ești talentată.

Eu mi-am descoperit pasiunea pentru cofetărie după 30 de ani.

Așa că, îndrăznește să experimentezi!

Nu știi niciodată unde te va duce noul drum.

Dacă nu-ți dai voie să experimentezi … rămâi doar cu uitatul la poze pe net și regretul că n-ai încercat și tu.

Acestea fiind spuse, dacă e să ne luăm după cele 5 motive, eu zic că e chiar ok sa fii perfectionistă ☺️

Dacă vrei și tu să faci macarons, dar te compleșesc informațiile pe care le găsești pe net, ți-am pregătit un curs cu ce ai nevoie să știi, mai ales dacă ești la început.

Distribuie:

Alte articole