Skip to content
Reteta macarons ganache rose cu zmeura si trandafiri

Rețetă Ganache Rosé, cu zmeură și trandafiri

În ultima zi de vacanță am băut, la un restaurant din Nisa, un cocktail special.

Era făcut cu șampanie, piure de zmeură, lichior de zmeură și lichior de mure.

Minunat a fost! ❤️

Am vrut să fac un ganache pentru macarons, care să-mi aducă aminte de acel cocktail.

Adică să fie dulce-acrișor și foarte parfumat.

N-am avut fix aceleași ingrediente, dar uite ce-am făcut.

Am pornit de la rețeta mea de ganache de zmeură, care conține doar piure de zmeură și ciocolată albă.

Am înlocuit o parte din piure cu un vin rosé demisec și am infuzat în lichid petale uscate de trandafiri comestibili.

Poate știi deja, eu prefer să folosesc piureurile pasteurizate sau congelate pentru ganache-uri.

Dar, pentru că zmeura este în sezon acum, îți poți face singură piureul.

Dai prin blender zmeura prospătă și apoi o strecori printr-o sită fină.

Ai nevoie, bineînțeles de mai multă zmeură, ca să poți să obții cantitatea de piure necesară în rețetă.

Sau folosești piureul gata făcut 😊

Mi-ar plăcea să faci și tu rețeta, ca să vezi cât de bun e ganache-ul, așa că ți-o las aici, împreună cu intrucțiunile complete (dacă decizi să o dai mai departe, menționează și de unde o ai).

cocktail zmeura

Ganache Rosé cu zmeură și trandafiri

🌹 50 g – Piure de zmeură (100% sau 90% fruct)
🌹 50 g – Vin rosé demisec
🌹 1 g – Petale de trandafiri comestibili
🌹 250 g – Ciocolată albă (34% cacao)

1️⃣ Încălzește într-o cratiță piureul de zmeură și vinul, până când ajung la punctul de fierbere.

2️⃣ Adaugă petalele de trandafiri, acoperă cratița și lasă la infuzat minim 30 minute.

3️⃣ Cântărește ciocolata într-un castron. Dacă ciocolata este tabletă, mărunțește-o bine cu un cuțit.

4️⃣ Pune ciocolata pe bain-marie, într-un bol termorezistent, dar care nu atinge apa. Lasă ciocolata să se topească parțial, amestecând continuu cu o spatulă.

5️⃣ După 30 minute, strecoară lichidul, pune-l pe foc și adu-l la punctul de fierbere.
IMPORTANT: Cântărește lichidul după ce l-ai strecurat, ca să te asiguri că ai cele 100 g pentru rețeta de ganache. Dacă e nevoie, completează cantitatea lipsă cu vin rosé.

6️⃣ Toarnă lichidul peste ciocolată și așteaptă 1 minut.

7️⃣ Omogenizează amestecul cu o spatulă, din centru spre exterior, presând ciocolata cu spatulă, pentru a favoriza topirea acesteia.

8️⃣ Folosește mixerul vertical pentru emulsionarea ganache-ului, la viteză mică.

9️⃣ Oprește-te atunci când ganache-ul se îngroașă și devine lucios.

1️⃣0️⃣ Acoperă crema cu folie alimentară în contact și pune-o în frigider să se stabilizeze.

1️⃣1️⃣ Dacă vrei să o folosești în aceeași zi, verifică consistența cremei din 30 în 30 minute și folosește-o când e fermă, dar poate fi poșată ușor. Dacă se întărește prea mult, o poți lăsa la temperatura camerei, până când ajunge la consistența care poate fi poșată.

Lasă-mi un mesaj dacă încerci rețeta și spune-mi cum ți se pare.

Dacă vrei să-ți faci propriile creme, fix atunci când îți găsești inspirația, așa cum am făcut și eu, te aștept în programul meu, Macarons Perfecți în 6 săptămâni.

O să înțelegi cum să lucrezi, astfel încât să obții de fiecare dată creme cu gust special și consistență potrivită. 🥰

@miculpatiser

În ultima zi de vacanță am băut, la un restaurant din Nisa, un cocktail special. Era făcut cu șampanie, piure de zmeură, lichior de zmeură și lichior de mure. Minunat a fost! ❤️ Am vrut să fac un ganache pentru macarons, care să-mi aducă aminte de acel cocktail. Adică să fie dulce-acrișor și foarte parfumat. N-am avut fix aceleași ingrediente, dar uite ce-am făcut. Am pornit de la rețeta mea de ganache de zmeură, care conține doar piure de zmeură și ciocolată albă. Am înlocuit o parte din piure cu un vin rosé demisec și am infuzat în lichid petale uscate de trandafiri comestibili. Mi-ar plăcea să faci și tu rețeta, ca să vezi cât de bun e ganache-ul, așa că ți-o las aici, împreună cu intrucțiunile complete (dacă decizi să o dai mai departe, menționează și de unde o ai). Ganache Rosé cu zmeură și trandafiri 🌹 Piure de zmeură (100% sau 90% fruct) 50g 🌹 Vin rosé demisec 50g 🌹 Petale de trandafiri comestibili 1g 🌹 Ciocolată albă (34% cacao) 250g 1️⃣ Încălzește într-o cratiță piureul de zmeură și vinul, până când ajung la punctul de fierbere. 2️⃣ Adaugă petalele de trandafiri, acoperă cratița și lasă la infuzat minim 30 minute. 3️⃣ Cântărește ciocolata într-un castron. Dacă ciocolata este tabletă, mărunțește-o bine cu un cuțit. 4️⃣ Pune ciocolata pe bain-marie, într-un bol termorezistent, dar care nu atinge apa. Lasă ciocolata să se topească parțial, amestecând continuu cu o spatulă. 5️⃣ După 30 minute, strecoară lichidul, pune-l pe foc și adu-l la punctul de fierbere. IMPORTANT: Cântărește lichidul după ce l-ai strecurat, ca să te asiguri că ai cele 100 g pentru rețeta de ganache. Dacă e nevoie, completează cantitatea lipsă cu vin rosé. 6️⃣ Toarnă lichidul peste ciocolată și așteaptă 1 minut. 7️⃣ Omogenizează amestecul cu o spatulă, din centru spre exterior, presând ciocolata cu spatulă, pentru a favoriza topirea acesteia. 8️⃣ Folosește mixerul vertical pentru emulsionarea ganache-ului, la viteză mică. 9️⃣ Oprește-te atunci când ganache-ul se îngroașă și devine lucios. 1️⃣0️⃣ Acoperă crema cu folie alimentară în contact și pune-o în frigider să se stabilizeze. 1️⃣1️⃣ Dacă vrei să o folosești în aceeași zi, verifică consistența cremei din 30 în 30 minute și folosește-o când e fermă, dar poate fi poșată ușor. Dacă se întărește prea mult, o poți lăsa la temperatura camerei, până când ajunge la consistența care poate fi poșată. Pe mail găsești rețeta și în format PDF. Lasă-mi un mesaj sau un comentariu dacă încerci rețeta și spune-mi cum ți se pare. ❗️ Dacă vrei să-ți faci propriile creme, fix atunci când îți găsești inspirația, așa cum am făcut și eu, te aștept la cursul de creme. O să înțelegi cum să lucrezi, astfel încât să obții de fiecare dată creme cu gust special și consistență potrivită. 🥰

♬ Stylish cafe-style BGM

Distribuie:

Alte articole