Câte greșeli poți face la macarons?
Ohooo, așa de multe
E enervant când crezi că ai făcut totul corect, să-i vezi cum crapă în cuptor.
Și să știi că ai făcut tot ce-ai putut, cum ai știut mai bine și totuși n-au ieșit.
Dacă ÎNCĂ nu ai obținut cochiliile perfecte, nu le arunca!
Ce faci când nu-ți ies cochiliile de macarons?
1. Le mănânci așa!
Pentru mine gustul cochiliilor de macarons proaspăt scoase din cuptor e demențial.
Merg perfect și la cafeaua de dimineață.
2. Le umpli cu cremă
Chiar dacă n-au ieșit bine, gustul e cel mai important.
Așa că umple-le și lasă-le să se matureze minim 12 ore la frigider.
Te asigur că va merita așteptarea!
3. Le transformi în alte prăjituri, cum ar fi niște bomboane.
Adică macarons reinterpretați.
Rețeta pentru bomboane din macarons
Rețeta pentru bomboane este foarte simplă:
- 100 g cochilii
- 50 g ganache
Pentru decor mai folosești:
- aprox. 50 g cochilii mărunțite
- 50 g ciocolată
Ies 8 bomboane măricele.
Poți să formezi manual bomboanele sau poți folosi o formă de silicon semisfere (Ø3xh1.7cm), așa cum explic mai jos.
Mod de lucru:
- Mărunțești cochiliile într-un chopper.
- Adaugi crema și mixezi până când obții o compoziție omogenă.
- Pui amestecul în forma de silicon semisfere.
- Acoperi forma cu folie de plastic și le pui în congelator minim 30 minute.
- Topești 50 g ciocolată neagră (la Bain-Marie, cu grijă să nu depășească 45°Celsius).
- Scoți forma din congelator și lipești semisferele, două câte două, cu puțină ciocolată.
- Dai bomboanele prin cochilii mărunțite.
- Păstrezi bomboanele la frigider (dacă mai rămân).
Câteva recomandări:
- e nevoie să folosești un ganache deja stabilizat
- poți să adaugi în compoziție nuci, stafide sau ce crezi că ți-ar mai plăcea, dar e posibil să ai nevoie de mai multă cremă
- la decor poți să adaugi și fructe liofilizate (dacă folosești un Ganache de zmeură, de exemplu).
Pentru bomboanele pe care le-am făcut în video, am folosit un ganache cu ciocolată cu lapte, whiskey și nuci caramelizate (rețeta o găsești în E-Book vol. 2).
Sunt puțin diferite la gust față de macarons, o să simți mai mult aroma cremei.
Compoziția e un fel de ”salam de biscuiți”, dar la un alt nivel.
Degustătorii mei au fost fericiți, așa că mi-ar plăcea să-mi spui dacă le-ai făcut și cum ți se par.
Modul de lucru pentru bomboanele din macarons e prezentat în video de mai jos 👇
Dacă vrei să faci și tu Primii Pași către Macarons Perfecți, ți-am pregătit un e-book cu informații practice, esențiale.
Îl găsești aici: