Câte greșeli poți face la macarons?
Ohooo, așa de multe 😊
E enervant când crezi că ai făcut totul corect, să-i vezi cum crapă în cuptor.
Și să știi că ai făcut tot ce-ai putut, cum ai știut mai bine și totuși n-au ieșit.
Ce faci când nu-ți ies cochiliile de macarons?
- Nu le arunci!
Le poți mânca așa, pe post de cookies. - Le umpli cu cremă, chiar dacă n-au ieșit bine. Până la urmă, gustul contează cel mai mult la macarons, așa că sigur vor fi bune.
- Le transformi în alte prăjituri, cum ar fi niște bomboane. Adică macarons reinterpretați.
Rețeta pentru bomboane din macarons
Rețeta pentru bomboane este foarte simplă:
- 100 g cochilii
- 50 g ganache
Pentru decor mai folosești aprox. 50 g cochilii mărunțite și 50 g ciocolată.
Ies 8 bomboane măricele.
Le poți forma direct sfere sau poți folosi o formă de silicon semisfere (Ø3xh1.7cm), așa cum explic mai jos.
Mod de lucru:
- Mărunțești cochiliile într-un chopper.
- Adaugi crema și mixezi până când obții o compoziție omogenă.
- Formezi semisfere cu ajutorul unei forme de silicon.
- Le acoperi cu folie de plastic și le pui în congelator aproximativ 30 minute.
- Topești 50 g ciocolată neagră.
- Scoți semisferele din frigider și le lipești două câte două cu puțină ciocolată.
- Dai sferele prin cochilii mărunțite.
- Păstrezi bomboanele la frigider (dacă mai rămân).
Pentru bomboanele pe care le-am făcut în video, am folosit un ganache cu ciocolată cu lapte, whiskey și nuci caramelizate.
Sunt diferite la gust față de macarons, se simte mai mult crema.
Poți să adaugi în compoziție nuci, stafide sau ce crezi că ți-ar mai plăcea, dar e posibil să ai nevoie de mai multă cremă.
E un ”salam de biscuiți” high level 😊
Degustătorii mei au fost fericiți, așa că mi-ar plăcea să-mi spui dacă le-ai făcut și cum ți se par.
Modul de lucru pentru bomboanele din macarons e prezentat în video de mai jos 👇