Câte greșeli poți face la macarons?
Ohooo, așa de multe 😊
E enervant când crezi că ai făcut totul corect, să-i vezi cum crapă în cuptor.
Și să știi că ai făcut tot ce-ai putut, cum ai știut mai bine și totuși n-au ieșit.
Ce faci când nu-ți ies cochiliile de macarons?
- Nu le arunci!
Le poți mânca așa, pe post de cookies. - Le umpli cu cremă, chiar dacă n-au ieșit bine. Până la urmă, gustul contează cel mai mult la macarons, așa că sigur vor fi bune.
- Le transformi în alte prăjituri, cum ar fi niște bomboane. Adică macarons reinterpretați.
Rețeta pentru bomboane din macarons
Rețeta pentru bomboane este foarte simplă:
- 100 g cochilii
- 50 g ganache
Pentru decor mai folosești aprox. 50 g cochilii mărunțite și 50 g ciocolată.
Ies 8 bomboane măricele.
Le poți forma direct sfere sau poți folosi o formă de silicon semisfere (Ø3xh1.7cm), așa cum explic mai jos.
Mod de lucru:
- Mărunțești cochiliile într-un chopper.
- Adaugi crema și mixezi până când obții o compoziție omogenă.
- Formezi semisfere cu ajutorul unei forme de silicon.
- Le acoperi cu folie de plastic și le pui în congelator aproximativ 30 minute.
- Topești 50 g ciocolată neagră.
- Scoți semisferele din frigider și le lipești două câte două cu puțină ciocolată.
- Dai sferele prin cochilii mărunțite.
- Păstrezi bomboanele la frigider (dacă mai rămân).
Pentru bomboanele pe care le-am făcut în video, am folosit un ganache cu ciocolată cu lapte, whiskey și nuci caramelizate (rețeta e din E-book Vol. 2 – 15 Rețete de creme pentru Macarons Perfecți).
Sunt diferite la gust față de macarons, se simte mai mult crema.
Poți să adaugi în compoziție nuci, stafide sau ce crezi că ți-ar mai plăcea, dar e posibil să ai nevoie de mai multă cremă.
E un ”salam de biscuiți” high level 😊
Degustătorii mei au fost fericiți, așa că mi-ar plăcea să-mi spui dacă le-ai făcut și cum ți se par.
Și nu uita că ai BONUS din partea mea, o întâlnire de suport LIVE/lună, indiferent de cursul la care te înscrii.
Modul de lucru pentru bomboanele din macarons e prezentat în video de mai jos 👇