Skip to content
macarons colorati

Cauți rețeta perfectă de macarons? Nu neglija ustensilele!

Dacă te-aș întreba acum: câte rețete de macarons ai salvate în telefon?

Sunt sigură ca sunt multe. Și eu am, stai liniștită! 😊

Și, te ajuta să ai atâtea rețete salvate? Ce faci cu ele? Le încerci pe rând sau faci o comparație între ele înainte, ca sa vezi diferențele față de ce ai încercat până acum și nu a mers?

Și eu am avut multe încercări de macarons cu bezea franțuzească, până să descopăr rețeta de macarons cu bezea italiană.

De ce am ales metoda italiană?

Macaronsii cu bezea italiană par ceva mai greu de făcut, pentru că ai nevoie de un termometru.

Dar au un mare avantaj: bezeaua italiană este mai stabilă și obții rezultate constante cu metoda asta.

Când am început să fac macarons, în 2014, ustensilele de cofetărie se găseau mai greu.

În practică la cursul de cofetar am învățat să testăm siropul cu picătura scufundată în apă. Știi metoda?

Când siropul fierbe, iei puțin sirop cu o linguriță și îl pui într-un pahar cu apă rece.

Dacă se formează o biluță moale, atunci siropul e la temperatura potrivită (118°C-120°C) și îl poți turna peste albuș.

Îți dai seama cât de precisă e metoda asta, nu?

Așa am făcut eu primii macarons cu bezea italiană.

Poate ăsta era motivul pentru care uneori nu ieșeau. 🙂

Deci, nu îți recomand să încerci rețeta cu bezea italiană fără să ai un termometru pentru sirop.

Ce ar putea merge prost atunci când faci macarons?

E important, ce-i drept, să ai o rețetă de macarons testată, care știi sigur că funcționează.

Dar importante sunt și ustensilele cu care lucrezi.

Îți las mai jos o povestioară din seria – Ce-ar putea merge prost atunci când faci macarons?

{Orice asemănare cu un personaj real este pur întâmplătoare}

Ai descoperit o rețetă bună, știi sigur că e testată.

Ești nerăbdătoare să te apuci să faci macarons, dar nu ai chiar tot ce-ți trebuie din lista de ustensile.

Entuziasmul scade pe măsură ce avansezi.

Nu ai blender sau robot, așa că nu mai mărunțești amestecul de făină de migdale si zahăr pudră.

Îl dai direct prin sită, care, acum îți dai seama, e prea fină.

Îți ia o veșnicie până termini de pregătit o etapă atât de simplă, dar care acum devine deja enervantă.

Constați ca nu mai ai baterii la termometrul cu care măsori temperatura siropului.

Îți spui:

     ”Lasă ca mă descurc din ochi, doar am ceva experiență, nu?”

Folosești un mixer de mână, că nu ai considerat necesar să-ți iei un mixer planetar.

Cu o mână torni siropul, cu cealaltă ții mixerul.

Deja chestia asta ți se pare de-a dreptul imposibilă.

     😒 ”Cine m-a pus să fac asta? Nu mai bine stăteam liniștită și mă uitam la un film?”

O scoți la capăt cu bezeaua, deși ți se pare nu e atat de fermă pe cât ai vazut tu într-un filmuleț pe YouTube.

Amesteci bezeaua cu celelalte ingrediente.

Folosești o spatula moale, de silicon, că asta ai avut la îndemană.

Îți ia din nou o veșnicie. Si te doare și mâna de la atâta amestecat.

Testezi de mai multe ori compoziția, să vezi dacă e gata… parcă nu curge cum ar trebui, mai amesteci.

     “Ah, acum sigur am amestecat prea mult!“

Mă rog, nu mai e cale de întors, mergi mai departe.

Poș si dui rotund ai. Ce bine! Poșezi compoziția pe o foaie de copt și bagi tava in cuptor.

Normal, pentru următoarele 15-20 minute nu te miști de lângă el.

Și te uiti prin geamul cuptorului … și vezi cum inevitabilul se produce. Crapă sau cresc într-o parte sau nu fac piciorușul cel vestit.

Și te intrebi:

      ”Oare unde am greșit?”

Acum te întreb și eu, oare unde a greșit personajul din poveste?

Răspunsul îl găsești în acest articol.

Distribuie:

Alte articole