Skip to content
Florentina Ghilencea Micul Patiser Curs macarons

DE CE am început să predau cursuri de Macarons

Mă întreba cineva zilele trecute dacă în cursurile mele recomand furnizori care vând premixuri și alte lucruri de genul ăsta.

Și răspunsul meu a venit prompt și a fost foarte vehement:

„Nu, eu nu fac asta!”

Dar poate nu am vorbit destul despre motivația mea.

Așa că, las textul ăsta aici, cu DE CE-ul meu.

Eu sunt Florentina.

Sunt un OM, pasionat de cofetărie.

Sunt un OM, cu bune, cu rele, cu plusuri și minusuri.

Sunt un OM care a crezut și mai crede încă într-o schimbare.

DE CE am pornit în aventura cursurilor și DE CE vreau să dau mai departe tot ce am învățat despre macarons?

Am avut un regret când am închis laboratorul.

Acela că produsele pe care le făceam nu vor mai ajunge la clienții care le apreciau.

Motivația principală care m-a dus în direcția cursurilor e aceeași

cu cea pe care am avut-o și atunci când am început să fac prăjituri pentru prima dată

și

atunci când mi-am deschis laboratorul,

dar și timp de 3 ani, cât am făcut prăjituri pentru clienții mei.

Singura motivație a fost de a face prăjituri ca și cum le-aș face pentru familia mea, din ingredientele corecte.

Fără să-mi păcălesc clientul folosind tot felul de înlocuitori, prafuri, creme la găleată … și alte lucruri care știm că încă se folosesc în domeniu, din păcate.

Scopul final a fost ca tot mai mulți oameni care consumă ceva dulce, să-l consume responsabil, mai rar, dar mai bun.

Cu atenție la ingrediente, cu grijă pentru viitor, nu doar să-și satisfacă nevoie de ceva dulce, indiferent de consecințe.

Bineînțeles, alături de asta, stă și a stat mereu dorința de a face ce-mi place și de a fi independentă.

Asta am vrut și vreau să promovez.

Și calea prin care am ales să fac asta a venit natural:

să împărtășesc altora cunoștințele și modul meu de a lucra produsele de cofetărie (în special macarons), astfel încât cei care ajung să le consume să învețe să aprecieze un desert special, făcut corect, din ingrediente naturale (atât cât e posibil în ziua de azi).

Reușitele cursanților mei susțin aceeași motivație pe care am avut-o și eu atunci când făceam prăjituri pentru clienții mei.

Și satisfacția mea cea mai mare e să văd rezultatele cursanților mei și feedback-urile pe care le primesc de la cei care gustă macaronsii lor.

Și dacă și tu faci asta pentru clienții tăi, dă un share, spune-le, ca să afle că nu ești doar un alt cofetar care face prăjituri, ci ai și o altă motivație, dincolo de pasiunea pentru deserturi.

Mulțumesc că ești aici!

Feedback curs macarons Cristina
Feedback curs macarons Nadia

Distribuie:

Alte articole